God stämning på blåljusdagen i Märsta!

I lördags under blåljusdagen i Märsta var stämningen på topp, med många barnfamiljer på plats för att träffa blåljuspersonal.

Lördagen den 14 maj anordnades blåljusdagen i Märsta Centrum. Dagen anordnades av Trygg i Märsta och Märsta Centrum i nära samarbete med Trygghetsenheten i Sigtuna kommun, lokalpolisområdet Sollentuna och Brandkåren Attunda.

– Fastighetsägare kan göra mycket för att öka trivseln och tryggheten i bostadsområden, men det behövs även samverkan med andra aktörer för att skapa en verklig förändring. Blåljusdagen är ett bra exempel på samverkansaktiviteter vi gör tillsammans med Trygghetsenheten i Sigtuna kommun, lokalpolisområdet Sollentuna och Brandkåren Attunda. Dagen anordnas för att öka vår närvaro i Märsta och finnas tillgänglig för Märstaborna, säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

Olov Holst (M) kommunstyrelsens ordförande invigde dagen genom att tala om trygghet, brottsförebyggande och vikten av samverkan. Från Sigtuna kommun fanns även Trygghetsenheten på plats för att svara på Märstabornas frågor och delge information.

Brandkåren och polisen var på plats med sina bilar som barn kunde provsitta i och spana in utrustningen. Även ambulans med ambulanspersonal fanns på plats under dagen. Populärt bland barnen var även tipspromenaden, där barn hade möjlighet att vinna priser, så som en radiostyrd polisbil utdelad av en riktig polis, eller en brandmansuniform utdelad av en riktig brandman.

Barnen som deltog i tipspromenaden fick svara på frågan om de helst skulle vilja bli polis, brandman eller ambulanssjukvårdare. Det mest populära yrket bland barnen under blåljusdagen var polis 48 procent, följt av brandman 29 procent och ambulanssjukvårdare 23 procent.


Tillbaka