Många besökte områdesdagen i Tingvalla/Vänortsringen

Lördagen den 3 september anordnades en områdesdag för hyresgäster boende i Tingvalla och Vänortsringen. Dagen hölls i Rakvereparken som ligger mitt emellan de två bostadsområdena. Uppskattningsvis besöktes dagen av 400 hyresgäster boende hos SigtunaHem, Victoriahem och Malmegårds Fastigheter.

– Det var första gången som Trygg i Märsta anordnade dagen som är en del i föreningens arbete med platsaktivering och att skapa tillfällen för boende att träffas. Under dagen kom ett flertal hyresgäster fram och berättade att de knutit nya bekantskaper, vilket är precis det vi vill åstadkomma, säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

Dagen bjöd på många aktiviteter i form av hoppborg, ansiktsmålning och musik från scenen. Det bjöds på mjukglass, popcorn, hamburgare och korv.

Representanter från Trygg i Märsta var förstås på plats för att tillsammans med SigtunaHem samla ihop önskemål och behov från boende i Tingvalla och Vänortsringen. På plats fanns även andra lokala aktörer som Hyresgästföreningen Sigtuna och Märsta IK som grillade hamburgare. Brandkåren Attunda kom på besök och visade upp brandbilen, till många barns uppskattning.

Initiativtagare till dagen var Trygg i Märsta i samarbete med Sigtuna kommun, SigtunaHem, Victoriahem, Malmegårds Fastigheter, Hyresgästföreningen Sigtuna och Märsta IK.


Tillbaka