Nätverksträff för BID-inspirerad samverkan

I Stockholmsregionen finns ett flertal BID-inspirerade fastighetsägarföreningar, där fastighetsägare samarbetar med kommun, polis och andra lokala aktörer för ökad trivsel och trygghet.

Fastighetsägarna Stockholm har ett nätverk för lokalt BID-inspirerad samverkan, där föreningarna träffas ett par gånger per år för att utbyta erfarenheter.

Denna gång var det platsbesök hos Tryggare Väsby som bjöd på många goda exempel. Ett flertal föreningar deltog, där bland Trygg i Märsta, Vi är Valsta, Bro Utveckling, Jordbro i Samverkan, Skärholmens Fastighetsägare, Rågsveds Fastighetsägare, Hässelby-Vällingby Fastighetsägare och Fastighetsägarna i Järva.

Besöket inleddes med en presentation av Tryggare Väsbys arbete. Bland annat lyftes föreningens arbete med att skapa mervärde för bostadsrättsföreningar, i form av att erbjuda medlemsförmåner som klottersanering inom 24 timmar, seminarium och feriearbetare.

Andra goda exempel som lyftes under dagen var ett samarbete mellan Upplands Väsby kommun och E.ON, som initierades av Tryggare Väsby. Inom ramen för samarbetet klottersanderades 2 000 kabelskåp och nätstationer i kommunen. Dagen avslutades med en rundvandring i centrala Upplands Väsby med avslut i Sigma Trädgårdspark.

– Nätverksträffarna är ett bra forum för att utbyta tankar och idéer, men också för att ta del av goda exempel, säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

 


Tillbaka