Så blev blåljusdagen i Märsta

För andra året i rad anordnades Blåljusdagen i Märsta Centrum. Dagen gick av stapeln lördag den 17 juni och trots värmen kom många besökare och framförallt många barnfamiljer. Målet med dagen är att bygga relationer mellan blåljuspersonal och Märstabor under trevliga förhållanden.

Dagen var uppbyggd som en mässa på torget i Märsta Centrum. Barn kunde kika in  och provsitta i en brandbil, ambulans och polisbil. Polisen fick många frågor som vad som krävs att bli polis, hur man ansöker till polishögskolan och hur man anmäler brott. Brandkåren Attunda hade prova på aktiviteter som att testa skyddskläder, släpa en docka och bära brandslang. Frivilliga Resursgruppens tält var populärt och där kunde både barn och vuxna prova på hjärt- och lungräddning. Valstagruppen som arbetar med uppsökande verksamhet mot barn och ungdomar var med på plats och informerade om deras verksamhet.

Trygg i Märsta och flera fastighetsägare var på plats och delade ut information om sommarlovsaktiviteter, trygghet i flerbostadshus med mera. Trygg i Märsta anordnade också en tipspromenad som åtta tjejer i årskurs 8 och 9 från Brandkåren Attundas satsning Tjejer också höll i. Vid två tillfällen var det prisutdelning och några lyckliga vinnare vann priser på temat blåljus som delades ut  av polisen och brandkåren. Bland annat vann några lyckliga vuxna brandfiltar, brandvarnare och brandsläckare. Barn vann poliströjor, brandbil och biobiljetter för de lite äldre barnen.

Stort tack till alla besökare, Brandkåren Attunda, Polisen, Ambulansen, Frivilliga Resursgruppen, Valstagruppen och fastighetsägare som deltog i dagen!


Tillbaka