Så blev Brobygget/Sommarsports 2022

Varje dag, under hela sommarlovet, har barn och ungdomar erbjudits idrotts- och fritidsaktiviteter helt kostnadsfritt. Aktiviteterna har hållits i Ekilla, Valsta och på Midgårdsvallen.

Aktiviteterna pågick varje dag mellan den 13 juni till 13 augusti, för de yngre barnen på eftermiddagarna i Ekilla skolan och Valsta sporthall, och på Midgårdsvallen för de äldre barnen på kvällarna.

Sommarsportis är för barn upp till 13 år, och Brobygget för unga från 13 år. Satsningen är den hittills största sommarlovssatsningen. Målet med satsningen är att barn och unga ska få prova på nya sporter, samt träffa nya kompisar. Varje dag bjöd på olika aktiviteter och det bjöds på mellanmål.

Intresset från barn och unga var stort med 30-40 besök per dag i Ekilla, 80-100 besök per dag i Valsta, och 40-50 besök per dag på Midgårdsvallen. Satsningen gav även 62 unga vuxna och ungdomar sommarjobb som handledare.

– Det är andra året som sommarlovsaktiviter erbjuds i Ekilla, och det är roligt att se att så pass många hittat dit. Sommarsportis/Brobygget visar på den kraft och det goda samarbete som finns mellan lokala aktörer i Sigtuna kommun, säger Helena, projektledare, Trygg i Märsta

Huvudarrangör var Sigtuna kommun i samarbete med Trygg i Märsta, Vi är Valsta, SigtunaHem, Hyresgästföreningen Sigtuna och RF-SISU Uppland.


Tillbaka