Stort tack till er som besökte trygghets- och beredskapsdagen

I lördags genomförde vi Trygghets- och beredskapsdagen för tredje året i rad. En viktig dag som anordnas under den nationella beredskapsveckan. Under dagen samlas ett stort antal aktörer på torget i Märsta Centrum för att synliggöra det trygghets- och beredskapsarbete som bedrivs i Sigtuna kommun, lyssna in Sigtunabor och besvara frågor. Dagen är dessutom ett bra tillfälle för trygghetsaktörer att träffas.

På plats fanns Trygg i Märsta, representanter från fastighetsägare, kommun, polis, brandkår, föreningsliv och civilsamhälle för att prata trygghet och beredskap.

Årets tema på beredskapsveckan är öva och under dagen kunde besökare öva på att rädda liv genom hjärt- och lungräddning och hur man bäst släpar en docka i väg från potentiell fara. Besökare kunde även lära sig mer om hur man lagar mat utomhus på gasolkök, och självklart fick alla som ville smaka på soppan som tillagades. Besökare kunde även under dagen öva på sina kunskaper om hemberedskap genom tipspromenad. Nio lyckliga vinnare vann förstahjälpenkitt och presentkort på ICA Kvantum.

Många barn och vuxna var även nyfikna och spanade in brandbilen och polisbilen.

– Vi tror på närvaro, och dagen är ett sätt att synliggöra det viktiga trygghets- och beredskapsarbetet som bedrivs av olika aktörer i kommunen, men också att möta Sigtunabor och prata om svåra frågor, säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

Stort tack till alla som deltog och besökte dagen!

Dagen arrangeras av Trygg i Märsta i nära samarbete med FastPartner (Märsta Centrum) och Sigtuna kommun.

Deltagare: Trygg i Märsta, FastPartner, Malmegårds Fastigheter, Victoriahem, Trygghetsenheten, Sigtuna kommun, Fältarbetarna, Sigtuna kommun, Fritidsgården, Sigtuna kommun, Brandkåren Attunda i Sigtuna kommun, Lokalpolisområde Sollentuna, Tjejer oxå, Mamma United, Frivilliga Resursgruppen, Lottakåren, och En frisk generation.


Tillbaka