Trygghets- och krisberedskapsdagen – ett tillfälle att möta medborgarna

Lördagen 1 oktober arrangerades Trygghets- och krisberedskapsdagen för andra året i rad. Dagen arrangerades som en mässa med drygt 10 utställare som tog plats på torget i Märsta Centrum. Det i samband med den årliga nationella krisberedskapsveckan.

Målet med dagen var att möta och lyssna in medborgare. Dagen bjöd på solsken och regn, trots vädret var det många besökare och bra samtal.

Dagen tillgängliggör information om allt från brandsäkerhet till hemberedskap. På scenen pratade olika aktörer om det trygghets- och krisberedskapsarbete som bedrivs i kommunen. Under dagen hade medborgare möjlighet att träffa fältarbetare, frivillighetsorganisationer, fastighetsägare, polis, brandkår och kommunala tjänstepersoner.

I samband med dagen uppmärksammas goda krafter i kommunen genom Frivilliga Resursgruppen (FRG) som delar ut diplom till spontanfrivilliga och aktörer som hjälpt till med flyktingmottagandet från Ukraina.

Under dagen anordnade FRG en tävling med möjlighet att vinna priser i form av hemberedskapslådor som sponsrats av Clas Ohlson i Märsta Centrum, och presentkort på ICA Kvantum som sponsras av ICA Kvantum i Märsta. Barn kan under dagen provsitta i en polisbil, och kika in i brandbilar och bandvagnar.

Utställare: Trygg i Märsta, Victoriahem, Malmegårds Fastigheter, FastPartner, Trygghetsavdelningen, Sigtuna kommun, Fältarbetarna, Sigtuna kommun, Hållbarhetsavdelningen, Sigtuna kommun, Frivilliga Resursgruppen (FRG), Upplands Väsbys Lottakår, Brandkåren Attunda, Lokalpolisområdet Sollentuna, Trygga Barn.

Arrangör: Trygg i Märsta, i nära samarbete med Märsta Centrum och Sigtuna kommun.


Bild: Fältarbetare,Sigtuna kommun


Bild: Upplands Väsby Lottakår.


Bild: Hållbarhetsavdelningen, Sigtuna kommun.

Bild: Brandkåren Attunda.


Bild: Lokalpolisområdet Sollentuna.


Tillbaka